Prachtige Fauteuils van W. Rietveld voor Ahrend de Cirkel, Oase.

Prachtige Fauteuils van W. Rietveld voor Ahrend de Cirkel, Oase.

Deze industriële stoelen met originele zacht gele stof, zwart metalen frame met bakelieten armleggers is een ontwerp van Wim Rietveld voor Ahrend de Cirkel De stoelen zitten lekker! en zien er goed uit.
1 stoel heeft een klein vlekje.

Wim Rietveld (1924-1985) is de zoon van architect en designer Gerrit Rietveld en is geboren in Utrecht. Vanaf 1950 volgde Wim Rietveld een opleiding tot ontwerper aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Kort na zijn eindexamenwerk trad hij in dienst bij Gispen. In 1958 maakte de overstap naar De Cirkel, fabriek voor stalen meubelen en sinds 1939 onderdeel van Ahrend. De succesvolle samenwerking is tussen designer Friso Kramer en Wim Rietveld is hier begonnen. Samen hebben de designers iconische producten ontworpen, waaronder de Result stoel (1958). Rietveld is tot 1970 werkzaam geweest bij De Cirkel.

Prijs Verkocht

Leave a Comment